BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyon leckéztetik Simicskát a közmédiánál

Az állami média szakít Simicska Lajos cégévél, a Hung-Isterrel, a társaság által gyártott Maradj talpon!-t egyelőre szüneteltetik, A Dalt és a Magyarország, szeretlek!-et belső gyártásba viszik. Mindeközben több külsőssel már szerződtek, lesz Fábry show, és Borbás Marcsi is folytatja a Gasztroangyalt.

A játékosok érdeklődésének megcsappanásával indokolta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), hogy egyelőre nem rendelik meg a Maradj talpon! című televíziós vetélkedőt. A műsort a Simicska Lajos cégbirodalmába tartozó Hung-Ister Zrt. gyártja, miként A Dal című műsort és az elvileg a tavasztól újra jelentkező Magyarország, szeretlek! című vetélkedőt is - írja a Népszabadság.

Ez pedig azt jelenti, hogy az MTVA szakít a Hung-Isterrel, amelynek tulajdonosa Simicska Lajos.

A Hung-Ister 15 éve gyártja a köztévének a szombati lottósorsolást is a Szerencsejáték Zrt. megbízásából. Az állami média műsorstruktúrájának 2011. őszi megújításakor bízta meg az MTVA a Hung-Istert a Magyarország, szeretlek! című show gyártásával. Az MTVA 2012 tavaszi tájékoztatása szerint a produkcióért adásonként áfával 24,1 millió forintot fizet a Hung-Isternek.

A kereskedelmi tévék és a közmédia gyártási költségeiben egyaránt jártas szakember az adásonkénti 24,1 milliós árat „jelentős túlzásnak” tartja, szerinte egy adást úgy 10-12 millióból ki lehet hozni.

A lottóshowt miatt azonban nem kell aggódnia Simicskának, a Hung-Isternek ugyanis egy ideig lesz még dolga ezzel a feladattal. A Szerencsejáték Zrt. a Népszabadságnak megküldött tájékoztatása szerint ugyanis a cégnek jelenleg is élő szerződése van a műsor gyártására, amely kontraktus 2019-ben jár le. A szerződés szerint addig a vállalat szállítja a lottóshow-t az állami médiába.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.