Világgazdaság

Munkatársakat keresnek a Quaestor-csoport szállodájába

Mátraházán nem csak vendégeket, hanem új dolgozókat is várnak, Győrben pedig meccset is lehet nézni a hotelből a hétvégén.

Még most is keresnek munkatársakat a Quaestor-csoport első szállodájába. A recepciósnak például a számlázáshoz, pénzkezeléshez és ügyviteli feladatokhoz is értenie kell, de szakácsot, felszolgálót és szobaasszonyt is felvennének fiatal, dinamikus csapatba.

A 2011-ben megnyílt, négycsillag superior besorolású Lifestyle hotel Mátraházán várja a vendégeket 114 szobával. Az egykori Bérc hotelt újították fel és alakították át minden igényt kielégítő hegyvidéki életmódszállodává, 400 millió forint uniós támogatást is felhasználva. Nem olcsó itt egy éjszaka, mintegy 50 ezer forint a legolcsóbb variáció.

Győrben az ETO Park hotel is ugyanúgy várja vendégeit a húsvéti hosszú hétvégére, mintha a Quaestor-ügy folyományaként a nyomozó hatóság nem foglalta volna le az egész ETO Parkot és a győri stadiont. A szálloda szobáiból akár a szombati Győr-Kecskemét bajnoki mérkőzést is meg lehet majd tekinteni.

A TripAdvisor utazási alkalmazás ötödik legjobb győri hotelként ajánlja a házat, főleg az üzleti utazóknak, mert az Audi győri gyárától mindössze 500 méterre fekszik (de fő profiljába tartozik a nemzetközi kézilabda-, illetve kosárlabdatornák csapatatainak elszállásolása is). A győri költségvetés a mintegy 320 ezer vendégéjszaka után 143 millió forint idegenforgalmi adóval gyarapodhat (2009-ben még 187 ezer, 2012-ben viszont már 358 ezer vendégéjszakát könyveltek el a helyi szállodák). A megyeszékhelynek mintegy 60 említésre méltó szálláshelye van, összesen közel 3 ezer férőhellyel. Négycsillagos a legmagasabb kategóriájú szálloda, abból is kevés van, pedig az ennél magasabb szegmensben is igény mutatkozik. Győr-Moson-Sopron megyében tavaly 504 ezer vendég 1133 ezer éjszakára szállt meg. A forgalom legnagyobb hányadát Németország (34 százalék) és Ausztria (18 százalék) állampolgárai adták.

Autók Tavaszi ülésszak - Vita Magyar Nemzeti Bank (MNB) NAV Nemzetközi konfliktusok Pénzügyi és gazdasági válság A Monetáris Tanács kamatdöntései turizmus makroadatok sport Lázár János forintárfolyam Ukrajna autóipar szállodaQuaestor energetika A KSH jelenti repülés Reklám és Média makromutatók Részvénypiacok brókerbotrány Élelmiszerpiac Deviza- és árupiac Quaestor utazás Befektetési lehetőségek Botrányok a politikában Európai Unió Fővárosi ügyek Egyesült Államok ingatlanpiac MÁV Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon