Világgazdaság

Ismét Amrita

Márciusban a New York-i Sotheby’s Modern és Kortárs Ázsiai aukcióján Amrita Sher-Gil önarcképe 2,9 millió dolláros leütési árat ért el, ami a saját életműrekordja, másrészt ázsiai festőnő munkájáért még nem adtak korábban ennyi pénzt. Máris itt a következő fontos kép az anyai ágon magyar származású festőnőtől, ezúttal a londoni Christie’s-nél.

A június 10-i Modern és Kortárs Ázsiai Művészeti Árverésén megint egy önarcképet árvereznek, amit 1931-ben, 18 éves korában festett. A művésznő 19 ismert önarcképe közül ez az egyetlen profilkép, a hatvanas évek óta francia magángyűjteményben őrizték. Becsértéke 1-1,8 millió font, de az sem lenne meglepetés, ha a leütési ár meghaladná a sávot, hiszen a márciusi festmény is jóval becsértéke fölött kelt el.

Egészségbiztosítás Autók Tavaszi ülésszak - Vita Nemzetközi konfliktusok Deutsche Bank Pályázati forródrót közbeszerzések tech A szerkesztő ajánlja Cégjog Szociális kiadások Ukrajna autóipar energetika görög adósság A KSH jelenti Uber brókerbotrány Költségvetés 2016 IMF-megállapodás Mol Fővárosi ügyek Egészségügy - Gyógyítás Adórendszer Magyarországon