Világgazdaság

Javuló anyagi helyzetet várunk, mégis aggódunk a jövő miatt

A javuló gazdasági mutatók és a stabilabb lakossági pénzügyi helyzet ellenére a magyarok még mindig aggódnak a jövő miatt – derült ki a Provident Pénzügyi Zrt. anyavállalatának megbízásából az ügyfelek körében végzett kutatásból. A GfK által készített online felmérés megállapította, hogy a magyar válaszadók közel fele gondolja úgy, hogy az elkövetkezendő időszakban javulás vagy stagnálás várható a hazai gazdaságban, míg a kérdőívet kitöltők közel azonos hányada ennél szkeptikusabban tekint a jövőbe.

Magyarországon az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is azok vannak többségben, akik pozitívan látják jövőbeni anyagi helyzetüket. A felmérésben részt vevők közül tízből hárman gondolják úgy, hogy jobb pénzügyi helyzetben lesznek a következő egy évben, míg a válaszadók 24 százaléka borúlátó a jövőbeni anyagi helyzetét illetően.

A takarékoskodás terén javult a helyzet. Az egy évvel ezelőtti felméréshez képest 20 százalékkal csökkent azok száma, akiknek nincs megtakarítása. A megtakarítók havonta átlagosan 20 ezer forintot tudnak félretenni.

Autók Tavaszi ülésszak - Vita kutatás turizmus makroadatok sport Szociális kiadások Raiffeisen Ukrajna autóipar oktatás energetika Életmód - Utazás görög adósság A KSH jelenti makromutatók Költségvetés 2016 Szakszervezet - Érdekképviselet Európai Unió GfKA KSH jelenti biztosítás