Világgazdaság

Hétszázmilliót költött a migránsválság kezelésére a MÁV

Az állami vasúttársaságnak összesen hétszázmillió forintos többletköltséget okozott az illegális bevándorlás - közölte Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva. 

A társaság vezetője hangsúlyozta, a váratlan migrációs nyomással rengeteg pluszfeladat hárult a MÁV-ra, a legnagyobb problémát pedig a kiszámíthatatlanság jelentette a vasúti közlekedés biztonságára.

Dávid Ilona szerint a vasúttársaság többletköltsége a dolgozóknak kifizetett túlórabérek és készenléti díjak mellett a tervezetten felül indított szerelvényekből, vagonokból, továbbá a takarításukból, fertőtlenítésükből adódott.

A MÁV elnök-vezérigazgatója közölte, hogy a migráció kezelésében feladatot vállaló minden munkavállalójuk - a katonákhoz hasonlóan - egyedi jutalmat, húszezer forintos Erzsébet-utalványt kap.
 

Autók BÉT - Napi események Magyar Nemzeti Bank (MNB) sztrájk Őszi ülésszak Lakossági energia és üzemanyagárak kutatás hivatali visszaélések turizmus közbeszerzések tech makroadatok Waberer's Holding Zrt. szerencsejáték Joseph Stiglitz autóipar Elemzői vélemények Bűnügyek katasztrófák oktatás görög adósság A KSH jelenti repülés Reklám és Média makromutatók Részvénypiacok brókerbotrány Élelmiszerpiac hitel utazás dacian ciolos Befektetési lehetőségek Mol Botrányok a politikában menekültek Európai Unió Egyesült Államok ingatlanpiac Adórendszer Magyarországon korrupció