Világgazdaság

Négymilliárd forintból építenek uszodát

Négymilliárd forintból épít uszodát a II. kerületi önkormányzat a máriaremetei városrészben - jelentette be Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester. A beruházáshoz 300 millió forinttal járul hozzá a kormány, amely a múlt év végén több száz millió forint értékben döntött a kerület más beruházásainak támogatásáról is.

A polgármester felidézte, hogy tavaly sportközpontot hoztak létre Pesthidegkúton, ahol a közeljövőben TAO-források bevonásával úszó- és vízilabda-rendezvények lebonyolítására alkalmas uszodát építenek. A 17 ezer kerületit és az agglomerációt kiszolgáló létesítmény - amelyet az önkormányzat üzemeltet majd - 2017 végére vagy 2018 elejére készülhet el. Az építkezéshez 2 milliárd forint TAO-forrás összegyűlt és további 800-900 milliót szeretnének bevonni, míg a kerület önrésze mintegy 1,3 milliárd forint.

Autók Hillary Clinton tech makroadatok budapestIngatlanpiac Oroszország autóipar Palkovics László energetika makromutatók brókerbotrány A munka világa hitel Tarlós István Európai Unió Volkswagen Csoport ingatlanpiac uszoda