Világgazdaság

Megváltozik a forgalmi rend az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán

Megváltozik a forgalmi rend az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán, a kifelé vezető irányba szombat délutántól - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a honlapján.

A tájékoztatás szerint továbbra is kétszer három sávon haladhat a forgalom az új közúti csomópont építésének helyszínén, azonban több változás is életbe lép.  A Pannonhalmi úttól a Sasadi útig a kifelé vezető szélső sávok munkaterületté válnak. A munkaterület mellett továbbra is biztosítanak három sávot a Budaörsi úti elágazásig, majd két sáv vezet az autópálya felé.

A középső elválasztó sáv helyén, a forgalmi irányok között szintén munkaterületet alakítanak ki. A Pannonhalmi út és a Bozókvár utca Budaörsi út felőli végét lezárják, az utcákat ideiglenesen csak a hegy felőli oldalról lehet megközelíteni - írták. A Bozókvár utcában parkolási tilalom lép életbe. A Pannonhalmi út és a Bozókvár utca zsákutca lesz a Bakony utcától, az élelmiszerbolt parkolója ugyanakkor végig megközelíthető marad.

A Beregszász út Budaörsi út felőli végét lezárják, így zsákutcává válik az Ugron Gábor utca felől az építkezés miatt. A BKK- és Volán-buszok megállóinak elhelyezkedése nem változik. A városközpont felé vezető oldalon jelentős módosulás nem lesz, a Balatoni út vonalvezetése változatlan marad - olvasható a közleményben.

Németh Szilárd