Világgazdaság

Tovább bővít az SAP

Újabb négymilliárd forintos beruházást jelentett be az SAP, a fejlesztésnek köszönhetően 250 új munkahely jön majd létre. Az év elején indult projekt megerősíti a társaság korábbi, hárommilliárd forintos befektetését, melynek keretében Budapesten hozták létre a vállalat globális felhőinformatikai támogatóközpontját, ami egyben száz új állást is eredményezett.

„Az SAP jó befektetési célpontnak tartja Magyarországot” – hangsúlyozta Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az újabb fejlesztés kapcsán. A cégvezető hozzátette, a nagyarányú létszámnöveléssel párhuzamosan új irodaházat is építtetnek a meglévő mellé. Az 5500 négyzetméteres létesítménybe 2017 elején költöznek be a cég munkatársai.

A közel 20 éves SAP Hungary Kft. az elmúlt három évben megduplázta alkalmazottai létszámát, jelenleg már több mint 900 ember dolgozik a vállalatnál. Az értékesítési tevékenység mellett exportpiacra is készülő alkalmazások fejlesztésével is foglalkoznak Budapesten, emellett támogatási részlege és innovatív, felhőinformatikai központja is van a társaságnak Magyarországon.

Az SAP magyarországi bevétele 2015-ben 23,7 milliárd forint volt, ami több mint 20 százalékos fejlődést jelentett az egy évvel korábbihoz képest. A tavaly megnyitott felhőalapú megoldásokat fejlesztő és támogató központnak nagy szerepe volt az exportbevétel növekedésében, amely a múlt évben a teljes forgalom 45 százalékát adta. Emellett a licencértékesítés és az ehhez kapcsolódó bevezetési, tanácsadási tevékenységből származó forgalom járult hozzá nagymértékben a bővüléshez.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek