Világgazdaság

Tovább bővít az SAP

Újabb négymilliárd forintos beruházást jelentett be az SAP, a fejlesztésnek köszönhetően 250 új munkahely jön majd létre. Az év elején indult projekt megerősíti a társaság korábbi, hárommilliárd forintos befektetését, melynek keretében Budapesten hozták létre a vállalat globális felhőinformatikai támogatóközpontját, ami egyben száz új állást is eredményezett.

„Az SAP jó befektetési célpontnak tartja Magyarországot” – hangsúlyozta Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az újabb fejlesztés kapcsán. A cégvezető hozzátette, a nagyarányú létszámnöveléssel párhuzamosan új irodaházat is építtetnek a meglévő mellé. Az 5500 négyzetméteres létesítménybe 2017 elején költöznek be a cég munkatársai.

A közel 20 éves SAP Hungary Kft. az elmúlt három évben megduplázta alkalmazottai létszámát, jelenleg már több mint 900 ember dolgozik a vállalatnál. Az értékesítési tevékenység mellett exportpiacra is készülő alkalmazások fejlesztésével is foglalkoznak Budapesten, emellett támogatási részlege és innovatív, felhőinformatikai központja is van a társaságnak Magyarországon.

Az SAP magyarországi bevétele 2015-ben 23,7 milliárd forint volt, ami több mint 20 százalékos fejlődést jelentett az egy évvel korábbihoz képest. A tavaly megnyitott felhőalapú megoldásokat fejlesztő és támogató központnak nagy szerepe volt az exportbevétel növekedésében, amely a múlt évben a teljes forgalom 45 százalékát adta. Emellett a licencértékesítés és az ehhez kapcsolódó bevezetési, tanácsadási tevékenységből származó forgalom járult hozzá nagymértékben a bővüléshez.

Autók logisztika raktározás kutatás Rogán Antal hivatali visszaélések turizmus közbeszerzések Vállalati jelentések Nyugdíjkérdés Magyarországon Orbán Viktor autóipar Népszavazás SAPOktatás oktatás energetika Szijjártó Péter repülés Reklám és Média béremelés átlagkereset Élelmiszerpiac utazás beruházás Botrányok a politikában Európai Unió Fővárosi ügyek Egyesült Államok Bod Péter Ákos ingatlanpiac áruszállítás korrupció