Hatnak az élelmiszer-ellenőrzések
December 13-ig 2218 egységet ellenőriztek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei, akik leggyakrabban – az összes ellenőrzés 4,3 százalékánál – higiéniai hiányosságokat találtak – összegezte a december 1-jétől 31-ig tartó téli szezonális ellenőrzések első félidejének tapasztalatait Zsigó Róbert, az agrártárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Az ellenőrzések 2,2 százalékánál merült fel minőségi kifogás. A vizsgált 2218 létesítményből összesen tíz működését kellett felfüggeszteni, 23 esetben figyelmeztetés, 65 alkalommal pedig – mintegy 4,8 millió forint értékben – bírság volt a szankció. Az államtitkár szerint a következetes hatósági jelenlétnek köszönhetően az élelmiszer-vállalkozók többsége odafigyel a szabályokra,
és be is tartja őket. | VG
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.