Világgazdaság

Tőkeemelésről döntött az Opus

A tranzakció keretében a Konzum PE Magántőkealap 1 milliárd 313 millió forintos követelésével emel tőkét az Opus Global Nyrt.-ben.

Alaptőke emeléséről döntött az Opus Global Nyrt. igazgatósága – közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden, tőzsdezárás után a társaság. Az igazgatóság úgy döntött, hogy 2 067 716 darab, 25 forint névértékű, „A” sorozatú új részvényt bocsát ki, melynek lejegyzésére a Konzum PE Magántőkealap jogosult.

A tranzakció keretében a Konzum PE Magántőkealap az 1 milliárd 313 millió forintos követelésével emel tőkét az Opus Global Nyrt.-ben.

A kisbefektetők érdekeit szem előtt tartva az Opus igazgatósága úgy döntött, hogy az előző napi, 635 forintos záróárfolyamon határozza meg az új részvények kibocsátási értékét. A tranzakcióval a Konzum PE Magántőkealap az alaptőke-emelést követően 20,33 százalékra növeli az Opus Globalban meglévő tulajdonát.

Az Opus az alap által korábban biztosított tőkét két célra használja. Egyrészt 263 millió forintos kölcsönt folyósított az érdekeltségében lévő Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. számára a Diófa Alapkezelő 5 százalékos tulajdonának megszerzéséhez, valamint 1 milliárd 50 millió forintot biztosít a tulajdonában lévő Wamsler SE részére. Utóbbi az anyavállalatától kapott tőkét salgótarjáni kazángyárában tervezett, összesen 3,6 milliárd forint értékű gyárrekonstrukciós- és fejlesztési program megvalósítására fordítja, melyet kedden az Opus Global igazgatósága jóváhagyott.

(Az Opus Global a leányvállalatán keresztül a Világgazdaság tulajdonosa.)

Opus Global Nyrt. tőzsde Opus alaptőkeemelés