Zöldgazdaság

Kiemelt szerep jut az erdőtelepítésnek a hazai klímavédelemben

Minden újszülött után tíz fát ültetnek. 2030-ra szeretnék elérni, hogy az ország erdővel borított területe 27 százalékra növekedjen.

Változik a klíma, és azzal együtt alakulnak át a környezeti, gazdasági és társadalmi kihívások, mindezek pedig szükségessé teszik a gyakorlati megoldások kidolgozását – mondta Nagy István agrárminiszter hétfőn a Változó világunk kihívásai című kiállítás és konferencia megnyitóján, Budapesten.

A miniszter hozzátette, hogy ezt felismerte a magyar a kormány, és megalkotta a Klíma- és természetvédelmi akciótervet, amelyben kiemelt helyet kap az erdőtelepítés.

Minden újszülött után tíz fát ültetnek, 2030-ra elérik, hogy az ország erdővel borított területe 27 százalékra növekedjen

- tette hozzá. A miniszter kiemelkedő jelentőségűnek nevezte az általa megnyitott kiállítást, amely az Agrárminisztérium háttérintézményeinek együttműködésével valósult meg.

Fotó: Armin Weigel / dpa / AFP

A Magyar Mezőgazdasági Minisztérium, az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Herman Ottó Intézet több témakört is felölelve, a tudományos ismeretterjesztés eszközeivel, mégis közérthetően alkotta meg az interaktív elemeket is tartalmazó tárlatot – mondta.

természetvédelem miniszter Nagy István klíma agrár
Kapcsolódó cikkek