Új programunk keretében összesen 100 hektárnyi erdőt fogunk felújítani Magyarországon – mondta Gremsperger Gábor, a Climate Action ügyvezetője a cég „100HA – HUNERDŐ” elnevezésű projektjük sajtótájékoztatóján.

Climate Action
Gremsperger Gábor: egy éven belül szeretnénk megvalósítani a projektet.
Fotó: Zováthi Domokos 

Kiemelte: ennek a vállalásnak a mondanivalója sokkal több annál, mint az erdők megújítása. A Világgazdaság kérdésére elmondta, hogy a 100 hektár mintegy 500 ezer facsemetét jelent és egy éven belül szeretnék megvalósítani elültetésüket. Ezen facsemeték nem egy területen, hanem elszórva, az ország egész területén lesznek telepítve – fejtette ki.

Grempsperger Gábor elmondta azt is, hogy a magyarországi kijelölt erdőterületeket a Magyar Állami Erdőgazdaságokkal és a magyar magán erdőgazdaságokkal együttműködve fejlesztik, ezekkel a klímaszerkezeti átalakításokkal javítjuk az erdőrészletek biodiverzitását, növeljük az erdő teljesítményét.

A projekt szakmaiságát a Climate Action az Erdészeti Tudományos Intézet segítségével vizsgálja- és ellenőrzi.

Kiemelte, hogy az akció által hosszú távú értékteremtést valósítanak meg a magyar társadalom számára. A projekt célja, hogy minél több társadalmi réteget szólítson meg és mutassa be nekik, hogy ez napjaink egyik legfontosabb témája. A „100HA – HUNERDŐ” nevet viselő interaktív projektünk a magyar társadalom minden egyes szektora részére elérhető, melyet magánszemélyek-, multinacionális-, nagy- és kisvállalkozások-, oktatási intézmények-, egyesületek-, sportszövetségek-, önkormányzatok, és nem utolsó sorban támogatók-, szponzorok bevonásával valósítunk meg.

A projekt teljes területe mérhető-, elérhető (transzparens)-, reális, valamint időtálló, melynek megvalósítása által hosszútávú értékteremtést valósítunk meg a magyar társadalom számára

– zárta gondolatait Grempsperger Gábor.