Agrár

Már több mint 17 ezren támogatták a Magosz és az agrárkamara petícióját

A Magosz szerint sok mezőgazdasági munkahely veszélybe kerülne, ha az unió csökkentené a agrárpolitikára szánt támogatásokat.

Már több mint 17 ezren aláírták a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) petícióját, amellyel az közös agrárpolitikájából (kap) Magyarországnak jutó források megőrzése érdekében emelnek szót – mondta a Magosz elnöke csütörtökön Cegléden, sajtótájékoztatón.

Jakab István, a Magosz elnöke szerint

nemcsak a magyar gazdákat érinti a mezőgazdasági források átcsoportosítása, hanem az ország egész lakosságát, sőt minden uniós polgárt és minden uniós gazdát is,

mivel a támogatások nélkül nem lehet megőrizni a mezőgazdasági termékek XXI. századi versenyképességét. Hozzátette, a támogatások csökkenésével a gazdák életszínvonala romlana, és veszélybe kerülne sok mezőgazdasági munkahely.

Jakab István, a Magosz elnöke
Fotó: Magosz

Velkei József, a NAK Pest megyei és fővárosi szervezetének elnöke szólt arról, hogy az eddigi források nélkül nehezen lenne fenntartható az ágazat színvonala, ezért elfogadhatatlannak tartják az Európai Bizottság szándékát, hogy 2020 után jelentősen csökkenjenek a kap forrásai.

petíció Magosz Agrárkamara
Kapcsolódó cikkek