Agrár

Összeköti az élelmiszer-előállítókat a kereskedőkkel a kamara

Itt az esély: egy platformra igyekszik hozni az élelmiszer-előállítókat a hazai kereskedőkkel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett korlátozások, így például a piacok bezárása, illetve a HORECA (szállodák, éttermek, kávéházak) szektor kiesése miatt sok kistermelő, élelmiszer-előállító piacvesztéssel szembesül.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ezért a piaci kereslet és kínálat összekapcsolásával, egy vállalkozói (B2B – Buisness to Buisness) platform elindításával igyekszik segíteni az értékesítési nehézségek leküzdésében.

A köztestület erről szóló közleménye szerint fontosnak tartják, hogy a fejlesztés megvalósulásáig egy „elő-Piactér” formájában minél több élelmiszer-előállító értesüljön erről a lehetőségről, és addig is segítsék az árufelesleggel küzdők problémáit.

A kamara portálján közzétett felhívásban különböző nyilatkozatokat is közzétettek, amelyeket a programban részt venni szándékozók tölthetnek ki és küldhetik be a NAK-nak.

A megadott adatokat a NAK feltölti az online rendszerbe, illetve továbbítja a kereskedők felé. Ezt követően a kereskedők felveszik a jelentkezőkkel a kapcsolatot. Az online felület indulását követően a programmal kapcsolatos további teendőkről a megadott elérhetőségeket értesítik majd az élelmiszer-előállítókat.

élemiszergyártás NAK élelmiszer
Kapcsolódó cikkek