Agrár

Megjelent a családi gazdaságokról szóló törvény végrehajtási rendelete

A végrehajtási rendelet rendelkezik többek között az őstermelői regisztrációhoz szükséges adatokról, illetve arról, hogy milyen dokumentummal lehet igazolni a hozzátartozói láncolatot.

Kihirdették a családi gazdaságokról szóló törvény végrehajtási rendeletét (Vhr.) – hívta fel a figyelmet a MAgyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. A Vhr. rendelkezik többek között az őstermelői regisztrációhoz szükséges adatokról, így például arról, hogy meg kell adni a használt földterület nagyságát, a használat jogcímét, és a kiegészítő tevékenységről is nyilatkozni kell.

Fotó: Getty Images

A Vhr. 2. melléklete meghatározza azt is, hogy milyen dokumentummal tudjuk igazolni a hozzátartozói láncolatot. A hozzátartozói láncolat igazolása az őstermelőicsaládi gazdaság (ŐCSG) alapításánál és a családi mezőgazdasági társaságok (CSMT) minősítés megszerzésénél szükséges.

A családi gazdaságokról szóló 2020. évi CXXIII. törvény december elején jelent meg. A 2021. január 1-én hatályba lépő jogszabály révén kedvezőbb működési és adózási környezetben folytathatják tevékenységüket az őstermelők, a családi gazdaságok és az agrárvállalkozások.

Megjelent a családi gazdaságokról szóló törvény

A jogszabály révén kedvezőbb működési és adózási környezetben folytathatják tevékenységüket az őstermelők, a családi gazdaságok és az agrárvállalkozások.

 

végrehajtási rendelet őstermelők családi gazdasága őstermelő
Kapcsolódó cikkek