Agrár

Prosperál az agrárkamara inkubációs programja

Tizenöt együttműködést indítottak el a nagyvállalatok és a startupok a NAK TechLab második inkubációs programjában.

Tizenöt együttműködést indítottak el a nagyvállalatok és a startupok a NAK TechLab második inkubációs programjában – tájékoztatott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Közleményük szerint a NAK és a Design Terminal másodjára indította el a három hónapos NAK TechLab inkubációs programot, amelyhez ismét piacvezető agrár nagyvállalatok csatlakoztak a szektort érintő kihívásokkal.

Fotó: Mohai Balázs/MTI

Ez a program is bebizonyította, hogy a szakmai támogatás mellett a hazai agrár startupok formabontó megoldásokkal tudnak előrukkolni az agrárszektort érintő kihívásokra. A nagyvállalati együttműködések elősegítik a technológiák szélesebb körben terjedését, így a fejlesztések az agrárszektor egyéb szereplőihez is eljutnak

– mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

Az inkubációs program végén hétrészes videósorozat készült. A filmekben – azon túl, hogy bemutatják a három hónap során formálódó együttműködéseket – piacvezető, hazai nagyvállalatok képviselői mondják el, hogyan látják az agrárium innovációs lehetőségeit és a magyar mezőgazdaság digitalizációs trendektől is izgalmas jövőjét – tette hozzá a NAK.

TechLab inkubációs program NAK
Kapcsolódó cikkek