BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A következő svájci farkas már el sem jut idáig, ha életbe lép az új bajor törvény

Az új németországi rendelkezések megkönnyítik majd a farkasok kilövését az Alpokban.

Megkönnyítenék a farkasok kilövését Bajorországban. A németországi tartomány törvényhozása ugyanis meghallgatta a helyi gazdák panaszait, és úgy döntött, változtatni kell a törvényeken. 

Wolf, canis,Lupus,Italicus),In,Alps, Wildlife,Center wolf (canis lupus italicus) in wildlife center "Uomini e lupi" of Entracque, Maritime Alps
Fotó: Shutterstock

Erről Markus Söder kormányzó beszélt egy sajtótájékoztatón. Mint elmondta: a farkasok jelentős károkat okoznak a gazdaságoknak, leölik a legeltetett állatokat. Az új rendelet szerint ha ilyen incidens történik, akkor a környéken irtást rendelhetnek el. Mint ismert: az elmúlt hetekben nagy port vert fel annak a svájci farkasnak az esete, amely az Alpokon keresztül egészen Borsod vármegyéig jutott, ám ott egy vadász kilőtte. Az ügyben nyomozás is indult. Az új bajor rendelkezés értelmében immár jóval nehezebb dolguk lesz eljutni a farkasoknak az Alpokból Magyarországra. 

Az ABC News cikke szerint a módosítást máris támadni kezdték a környezetvédők, és azzal vádolják Södert, hogy ez is csak egy kamu választási ígéret, amellyel az októberi voksolás előtt saját oldalára állíthatja a gazdálkodókat. Söder egyébként a hírek szerint nemcsak a farkasokat kergetné el Bajorországból, hanem a barnamedvéket sem szívesen látja a környéken. Mindezt azután vetette fel, hogy nemrég Olaszországban egy barnamedve megölt egy túrázót. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.