Vezető tudósok cáfolták meg a húsmentes étrend egészségre és a bolygóra gyakorolt hatását egy friss hír szerint. Az Animal Frontiers állattenyésztési szaklap legújabb számában közzétett kilenc tudományos kutatás megerősítette, hogy a rendszeres hús- és tejtermékfogyasztás egyáltalán nem káros az egészségünkre, sőt, ráadásul a bolygót sem szennyezi olyan mértékben az állattartás, ami miatt már egyes kormányok lépéseket is tettek. Új-Zéland például nemrég döntött úgy, hogy megadóztatja a tehenek böfögését és szellentését. 

Heart,Shape,Raw,Fresh,Meat,Steak,Striploin,For,Two,With
Fotó: Shutterstock

A kutatásokról beszámoló állatenyésztők.hu oldal szerint a szaklapban publikáló tudósok felhívták a figyelmet, hogy a húsfogyasztás- és állattenyésztés-ellenes nézeteket vallók által legtöbbet idézett tanulmányban módszertanilag hibás vizsgálatokra alapozottan fogalmazták meg, hogy a vörös húsok kismértékű fogyasztása is egészségügyi kockázatokat hordoz.

Mégsem váltja meg a világot a vegán hús

Pár éve még a jövő élelmiszereként reklámozták, mára nem több mint bolti érdekesség.

Ennek éppen az ellenkezője igaz: az egészséges élet része a húsok és tejtermékek fogyasztása, vagyis éppen ezek megvonása hordoz egészségügyi kockázatokat. Az állati eredetű élelmiszerek értékesebb tápanyagot tartalmaznak a növényi eredetű élelmiszereknél, mivel egyszerre több bioaktív mikro- és makrotápanyag van bennük, amelyek elengedhetetlenek a szervezet és ezen belül különösen az agyunk fejlődéséhez.