BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Agrárlicit: újabb földek keresnek gazdát

Az Agrárminisztérium árverésén újabb tíz hektárt meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdákhoz. A szántó, a rét és a legelő művelési ágú területek mellett a vegyes művelési ágú földrészletekre is lehet licitálni.

Újabb tíz hektárt meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdákhoz, az agrártárca az intézkedéssel a kis és közepes gazdálkodók, valamint a helyi termelők földhöz jutását támogatja – közölte az Agrárminisztérium (AM) szerdán. Mint írják, a területekre a korábbi eljárásokhoz hasonlóan bárki tehet vételi ajánlatot.

licit
A szántók, rétek és a legelők mellett a vegyes művelési ágú földrészletekre is lehet licitálni / Fotó: Shutterstock

 

Húszezer hektár földet kínálnak licitre

A közlemény szerint az árverések ez évi ütemében csaknem 20 ezer hektár földrészletet kínálnak megvételre. 

A szántó, a rét és a legelő művelési ágú területek mellett a vegyes művelési ágú földrészletekre is lehet licitálni.

Az árveréseket július 1. és július 12. között bonyolítják le. Ezek időpontjáról és helyszíneiről a hirdetmények adnak pontos tájékoztatást, amelyek május 29-től az NFK honlapján elérhetők.

Az árveréseket a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok bonyolítják le

Az árverésre kijelölt ingatlanok adatait, valamint a regisztráció, illetve az árverés időpontját és helyszínét tartalmazó árverési hirdetményt a kormányhivatalok vármegyei és járási hivatali helyiségeiben, valamint az árverések helyszínein is kifüggesztik. Az árveréseket az NFK közreműködőjeként a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok bonyolítják le az NFK képviselői és közjegyzők jelenlétében. Az eladásra kerülő földek listái és az értékesítési hirdetmények az NFK honlapján már elérhetők – közölte a tárca.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.