Már több mint 300-an rendelték meg az Egyesült Államokból a Rolls-Royce kedden bemutatott új elektromos autóját, a Spectre-t. Annak ellenére is óriási az érdeklődés, hogy a kocsi ára igencsak borsos: az alapmodell 413 ezer dollár, azaz 175 millió forint – írja a CNBC című amerikai újság. 

Fotó: Adrian Dennis / AFP

A cég ügyvezetője, Torsten Müller-Ötvös az amerikai lapnak elárulta: a komolynak mondható vevők természetesen nem csak tegnap értesültek a kocsiról, már az elmúlt két hétben megismerhették a Spectre-t, hiszen folyamatosan tartottak privát bemutatókat az angliai Goodwoodban a keddi, nagy leleplezés előtt. Ehhez természetesen előleget kellett letenniük. 

Nagyon elégedettek voltak a látottakkal, a megrendelések máris sorakoznak

– mondta Müller-Ötvös. 

Bár a Spectre az első elektromos luxusautója a vállalatnak, biztosra mentek a minőségben, és hosszú évekig fejlesztették a modellt. A Spectre így nem is marad el hagyományos üzemanyaggal hajtott társaitól: 4,4 másodperc alatt gyorsul 100-ra, és egy töltéssel 500 kilométert képes megtenni. A Rolls-Royce egyébként ígérete szerint 2030-ra teljesen átáll az elektromos autók gyártására. 

Fotó: Adrian Dennis / AFP

A cég azt vallja, hiába állnak állt elektromos meghajtásra, a minőség és a korábban megszokott kényelem semmit sem változik, annak ellenére sem, hogy a Spectre esetében megváltoztatták a Rolls-Royce híres orrdíszét is, amely modernebb külsőt kapott. 

Más márkajelzéssel készül a Rolls-Royce az elektromos korszakra

Szobrászok és számítógépes tervezők összesen 830 munkaórát töltöttek el az új Spirit of Ecstasy márkajelzés megformálásával.

Arról egyelőre nem tudni, hogy a típusból hány autót tervez legyártani és értékesíteni a Rolls-Royce, amely tavaly rekordmennyiségben dobott piacra luxusautót: összesen 5586 darabot gyártottak le. 

Top Gear,  Rolls-Royce Spectre, electric
Fotó: Top Gear / Youtube