Őrizetbe vették azt az ámokfutót, aki szombat éjjel halálra gázolt az Árpád hídon egy szabályosan közlekedő kerékpárost. Balogh Ádám r. ezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője pénteken sajtótájékoztatón elmondta azt is, hogy a műszaki szakértői vélemény is elkészült, eszerint a száguldó Mercedes, melynek menetstabilizátorát kikapcsolták, legalább 137 kilométeres sebességgel, a közlekedési szabályok egész sorát áthágva száguldott.

Budapest, 2023. július 1.
Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt.
MTI/Mihádák Zoltán
Fotó: Mihádák Zoltán

A 33 éves sofőr elismerte felelősségét, letartóztatását indítványozták, halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják. A BRFK KF vezetője elmondta, hogy folyamatosan küzdenek a versenyzés visszaszorítása érdekében, ezért tavaly 40, idén 10 olyan akciót is tartottak, melyek a hasonló, a közlekedés minden résztvevőjét veszélyeztető száguldozás visszaszorítását célozzák.