Lezárult egy korszak az Audi Hungariánál. A múlt héten befejeződött az ikonikus sportautó, az Audi TT sorozatgyártása Győrben. Az utolsó Audi TT Coupé az Audi Tradition gyűjteményébe kerül majd – derült ki az autóipari vállalat hétfői sajtóközleményéből.

Az Audi Hungariánál legördült az utolsó legendás Audi TT a gyártósorról
Legurult a gyártósorról az utolsó győri Audi TT.
Fotó: Audi

Az Audi Hungariánál 1998-ban indult a járműgyártás az Audi TT Coupé sorozatgyártásával. A modell idén ünnepelte gyártásának 25. évfordulóját. A TT számos változatban, de kizárólag Győrben készült. A negyed évszázad alatt összesen 662 ezer darab TT Coupé és TT Roadster modellt készítettek a győri gyár munkatársai.

Az Audi Hungaria magyarországi járműgyárában a tavalyi évben összesen több mint 170 ezer darab autó készült. Jelenleg az Audi Q3 és Q3 Sportback modellek gyártása mellett gőzerővel zajlik a felkészülés az új győri modell, a Cupra Terramar gyártására is.

Botrány az Audi szakszervezeténél – az elemelt pénz ingatlanra, bankszámlára és szerencsejátékra ment

Az Audi szakszervezetének két letartóztatott vezetője közül az egyik ingatlanokat vásárolt, ezeket pedig a testvérének ajándékozta, a másik pedig 60 millió forintot vett fel készpénzben, amelynek egy részét saját bankszámlájára fizette be, másik részét pedig szerencsejátékokra fordította. A győr-moson-soproni ügyészség úgy ítélte meg, hogy mindkét férfi esetében fennáll a szökés esélye, ezért elrendelte a letartóztatásukat. A gyanúsítottak összesen több mint 600 millió forintot sikkaszthattak.