Közokirat-hamisítás gyanúja miatt indult nyomozás az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) két vezetője ellen. Az információt a rendőrség is megerősítette. A szakszervezet a témával kapcsolatban szűkszavúan nyilatkozott szeptemberben, azt írták, hogy a hatóságokkal maradéktalanul együttműködnek, írja a Kisalföld.

audi hungária
Fotó: Vémi Zoltán/Világgazdaság

Az AHFSZ közleményében azt írta, hogy a cég anyagi helyzete továbbra is stabil és előremutató, munkájukat ugyanolyan becsülettel és tisztességgel végzik. Azt írják, hogy az utolsó bértárgyalás óta minden munkavállalót érintő hangulatkeltés új, eddig meg nem szokott kihívások elé állítja a szakszervezetet. A cég felkészül arra, hogy a szakszervezet töretlen fejlődése magával vonhatja azt, hogy az eddigi támadások mértéke, gyakorisága és színtere is változni fog.

Október 17-ei közleményükben pedig arról számoltak be, hogy a nem folytat az AHFSZ ellen büntetőeljárást.

A közokirat-hamisítással vádolt két vezetőségi tagot a csütörtök reggel kezdődött AHFSZ bizalmi értekezletről vitték el bilincsben a rendőrök.

Az Audi Hungaria elmondta, hogy Németh Sándor, az Audi Hungaria Független Szakszervezet elnöke már tájékoztatta a vállalat vezetését arról, hogy a két vezetőségi tagot őrizetbe vették. A hatóság csütörtökön házkutatást is végzett a szakszervezet irodáiban, amely az Audi vállalat területén található.

A győr-moson-soproni ügyészség közleményéből most kiderült, hogy folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt is nyomozást folytat a rendőrség. A 444 cikke azt állítja, hogy megalapozott gyanú szerint

az egyik elnökségi tag kft.-je két év alatt 536 millió forint értékben állított ki fiktív számlákat.

A kifizetést mindig maga a terhelt teljesítette. A férfi az elkövetési idő alatt tíz ingatlant vásárolt, ezeket a testvérének ajándékozta, amint tudomást szerzett az eljárásról.

A másik elnökségi tag igazolható jogcím nélkül 60 millió forintot vett fel készpénzben a szakszervezet bankszámlájáról. Egy részét saját bankszámlájára fizette be, másik részét szerencsejátékokra fordította. Az ügyészség szerint mindkét férfival szemben megállapítható a szökés-elrejtőzés veszélye, tartani kell részükről az eljárás nehezítésétől, valamint a bűnismétlés lehetőségét is fennáll, emiatt tettek indítványt a letartóztatásukra.