Autó

Debreceni BMW-gyár: klasszikus juttatásokkal és kedvezményes autókkal csábítják a leendő dolgozókat

A BMW Group Gyár Debrecen munkavállalóinak 2024-től nyílik először lehetőségük kedvezményes céges autóbérlésre. A cég 140 új munkatársát először egy négycsillagos hotelbe, majd az üzem csúcstechnológiás, mintegy hétezer négyzetméter területű képzési központjába vitték. A leendő kollégák teljesítménybónuszt, cafeteriát, SZÉP-kártyát és munkába járási támogatást kapnak, miközben igénybe vehetik az üzem fizikoterápiával és belgyógyászattal rendelkező egészségközpontját is.

„A BMW Group Gyár Debrecen munkavállalóinak 2024-től nyílik először lehetőségük kedvezményes céges autóbérlésre, mely egy nagyszerű lehetőség dolgozóink számára” – írja közösségi oldalán a társaság. A poszt szerint néhány napja átadták az első ilyen kocsit egyik munkatársuknak, ami mindenki számára emlékezetes pillanat volt. „Ha te is szeretnél ilyen exkluzív lehetőségekhez jutni és egy prémiumautó-gyártó cégnél dolgozni, látogasd meg karrieroldalunkat” – teszik hozzá.

BMW Group Gyár Debrecen
A debreceni BMW-gyár munkavállalóinak 2024-től nyílik először lehetőségük kedvezményes céges autóbérlésre.
Fotó: BMW Group 

 

Klinikája és saját mentőautója is lesz a BMW-gyárnak 

A portál 15 oldalon keresztül sorolja a nyitott debreceni pozíciókat, amelyekből összesen 73 volt a cikk írásakor. Szekeres Áron, a BMW Group Gyár Debrecen HR-marketing és toborzási vezetője a Dehirnek korábban arról beszélt, hogy hatalmas hangsúlyt fektetnek a kollégáik egészségének a megőrzésére.

„Hiszünk abban, hogy egy egészséges, boldog dolgozó fogja azt a prémiumminőségű terméket legyártani, amit a vevőink meg szeretnének vásárolni. Éppen ezért például a kantinunk éttermi szintű étkezde lesz, ahol a kollégák a munkáltató által támogatott, alacsony áron tudnak majd megebédelni vagy élelmet vásárolni. Az egészségközpontunkat úgy kell elképzelni, mint egy saját belső klinikát: fizikoterápiával, belgyógyászattal, orvosokkal, nővérekkel. A BMW Group Debrecen saját mentőautóval rendelkezik, és a felkészült egészségügyi csapat perceken belül ellátást tud nyújtani baj esetén. Emellett természetesen a klasszikus juttatások már most elérhetők, így például 

  • a teljesítménybónusz, 
  • a cafeteria, 
  • a SZÉP-kártya és 
  • a munkába járási támogatás” 

– sorolta Szekeres. 

A hajdúsági cég másik posztjában a beavatásról számol be: „140 új munkatársunknak először a négycsillagos Mercure Hotel Debrecen termeiben meséltünk vállalatunkról és a debreceni tervekről, majd a gyár vadonatúj képzési központja felé vettük az irányt, ahol nemcsak egy iX modellel ismerkedhettek meg, de portréfotók is készültek róluk.”

Csúcstechnológiás komplexumban készítik fel a debreceni BMW-gyár dolgozóit

A képzési központban nemcsak a duális képzésben részt vevő diákok szereznek gyakorlatot, de a kollégákat is ebben a csúcstechnológiás, mintegy hétezer négyzetméter területű komplexumban készítik fel a legmodernebb BMW-gyárban rájuk váró munkára. 

„A kötelező alaptréningek, nyelvi és soft skill képzések mellett tucatnyi szakmai felkészítőkurzust tartunk itt: hetente vannak robotikaworkshopok és PLC-tréningek, míg nagyfeszültség-biztonsági kurzusokat havonta szervezünk szimulációs gyakorlatokkal” – tudatta szintén bejegyzésben a BMW Group Debrecen. 

Tavaly novemberben állt munkába az ezredik BMW-dolgozó Debrecenben, a teljes létszámot – 1500 főt – ez év végéig szeretnék elérni a vezetők, hogy az első próbagyártás gond nélkül el tudjon indulni szeptemberben.

Debrecenben debütál az iFactory

A debreceni lesz az első igazi iFactory-alapú üzem a német prémiummárka életében, így egyben a legmodernebb is. Jövőre itt debütál és gördül le a gyártósorról a tisztán elektromos meghajtású Neue Klasse első modellje is.

Az iFactory-stratégia egyet jelent a teljes termelési hálózatot felölelő, abszolút gyártási szaktudással. Egyik fontos alappillére a minden részletre kiterjedő digitalizáció, amely holisztikus megközelítés mentén emeli új dimenzióba a szakemberek, a gyártási folyamatok és az intelligens rendszerek közötti interakciót, miközben optimalizálja a sorozatgyártás fázisait, és támogatja a hozzáértők munkáját. Alkalmazása három területre terjed ki:

 

céges autó debrecen BMW-gyár állás BMW
Kapcsolódó cikkek