A Skoda megkezdte a továbbfejlesztett Octavia gyártását a Mladá Boleslavban lévő fő üzemben. A márka egyik, ha nem legjobban eladott modellje az Octavia, a negyedik generációs autók pedig megkapják az áttervezett Skoda hűtőrácsot, a második generációs LED-mátrix fényszórókat, valamint integrálják a Laura hangasszisztensbe a ChatGPT-t.

Fotó: Škoda Auto

Az év második felében a Skoda áthelyezi az Octavia gyártását a kvasinyi üzembe, ez a stratégiai lépés megnöveli az Octavia gyártási kapacitását Kvasinyban, miközben helyet szabadít fel a Mladá Boleslav-i üzemben, és segít az Enyaq, Enyaq Coupé és Elroq modellek gyártásának összpontosítására – írja a Skoda Storyboard. A múlt hónapban a Best Cars Readers’ Choice Awards díjátadón

az Octaviát a legjobb autónak választották meg a kategóriájában.

Tavaly éves szinten 182 százalékkal 1,77 milliárd euróra emelkedett Skoda üzemi nyeresége. A legnagyobb cseh autógyár bevételei pedig 26 százalékkal 26,5 milliárd euróra növekedtek. A legtöbb autó – 205 ezer – az Octavia modellből készült, míg a Rapid/Scala modellből 172 ezer darab. Éves összehasonlításban e két modell mellett nőtt a Kodiaq, Enyaqi4, Superb és Kushaq modellek gyártása is, míg a Fabia és a Karoq/Kamiq modelleké csökkent.