Befektetés

A háziorvosi és a sürgősségi ellátást is tehermentesítené Wáberer György

Öt évvel ezelőtt fogalmazódott meg Wáberer Györgyben, hogy egészségügyi centrummal bővítené a portfólióját. A Világgazdaságnak az üzletember beszélt az ingatlanpiaci befektetéséről éppúgy, mint a BILK-részvények tőzsdei kereskedésének lehetőségéről.

Mikor jött a gondolat, hogy a szállítmányozásból kiszállva az egészségügy jó lehet?

Amikor 2015 júniusában Monacóban én képviseltem Magyarországot az Ernst and Young Az Év Üzletembere díjának átadásán. Ez az esemény nagyon inspirált. Meghallgattam a világ sikeres üzletembereinek sztorijait, beszélgettem velük. Ezen a rendezvényen rengeteg egészségügyet érintő innovációról, kutatásról tartottak előadást. Este, amikor a feleségemmel a szállodaszobánk teraszán beszélgettünk, feltette a kérdést: ha nem fuvaroznék, akkor mit csinálnék? És én akkor azt válaszoltam, hogy a legszívesebben az egészségüggyel foglalkoznék.

Volt negatív tapasztalata az egészségügyben?

A magyarországi egészségügyre mindenképpen ráfér a korszerűsítés. Hiszek abban, hogy a magán- és az állami ellátás kiegészítheti egymást. Ma sok olyan orvos vállalkozó van, aki lakásrendelőben fogadja a pácienseit, és kevés olyan, aki klinikai szinten tud ellátást nyújtani a betegeknek.

Amikor eldöntöttem, hogy egészségügyi központot hozok létre, azt a célt tűztem ki, hogy egy minőségi szolgáltatást nyújtó centrumot építek, amely a kórházi ellátáson kívül számos egyéb szakellátást is biztosít.

Fotó: Kallus György / VG

Mennyi pénzből valósította meg a Wáberer Medical Centert (WMC)?

Hozzávetőleg hárommilliárd forintos beruházásból hoztam létre.

Miben más ez a centrum, mint a többi?

Tavaly nyitottunk, az idén januártól pedig elindítottuk a hazai magánellátásban teljesen egyedülálló walk-in centrum szolgáltatást. Ennek az a lényege, hogy

minden orvosi segítségnyújtást biztosít, ami a háziorvosi és a sürgősségi ellátás között felmerül.

Tehermentesítheti a háziorvosokat és a sürgősségi ellátókat is. Például, ha valakivel történik egy kisebb baleset, és nem tudja, hogy szalagszakadása van-e vagy sem, akkor a walk-in centrumban megvizsgálják, és a megfelelő orvoshoz küldik a centrumon belül. Mindennap 12 órában biztosítjuk a betegellátást.

A teljes interjút a Világgazdaság szerdai számában olvashatja!

sürgősségi ellátás háziorvosi ellátás tőzsde egészségügy ingatlanpiac Wáberer György
Kapcsolódó cikkek