Befektetés

Telkeken adna túl az Antenna Hungária

Csaknem kétmilliárd forint annak a két budai ingatlannak a kikiáltási ára, amelyet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő e-árverésén keresztül értékesít az Antenna Hungária.

Csütörtök délután négy órakor jár le a 65 millió forintos biztosíték megfizetésének határideje az Antenna Hungária Zrt. (AH) XI. kerületi, Barázda utcai ingatlanjának árverésén, ezután fordulhat célegyenesbe a licit, amely január 13-tól 22-ig tart. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) elektronikus árverési rendszerében ez a legértékesebb tétel:

a 10 157 négyzetméteres, belterületi, ipari jellegű ingatlan kikiáltási ára 1,245 milliárd forint, a licitlépcső pedig 2 millió forint.

Érdekesség, hogy az MNV adatbázisában szereplő második legnagyobb tétel is az AH-hoz kapcsolódik:

a XII. kerületi, Csíz utcai 8893 négyzetméteres beépítetlen terület esetében 690 millió forintról indulhat a licit, itt egymilliós lépcsőt szabtak meg.

Fotó: Kallus György / VG

Ennél az ingatlannál szerdán járt le a 35 millió forintos biztosíték megfizetésének határideje. A licit pénteken kezdődik, és keddig tarthat, amihez mindenekelőtt – mindkét esetben – a potenciális beruházók érdeklődése szükséges.

Ingatlanfejlesztői szemmel az új tulajdonos a Csíz utcában akár társasház felhúzásában is gondolkodhat. Lakóingatlan a Barázda utcában is létesíthető, ott azonban a kereskedelmi célú hasznosítás tűnik kézenfekvőbb megoldásnak.

A fővárosi ingatlanpiaci kínálatot tekintve mindkét lehetőség kuriózumnak számít Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint. A Világgazdaságnak kifejtette: gyorsan fejlődik a XI. kerület, az itt kínált ingatlan környezetében pedig már most a vegyes funkciójú, tehát a lakó- és irodaépületek együttes jelenléte jellemző. A XII. kerületi ajánlat kapcsán Balogh László megjegyezte: a Széchenyi-hegyen meglehetősen ritkán lehet beépítetlen telekhez jutni, aki társasházat épít ide, az minimum 900 ezer és 1 millió forint közti majdani négyzetméterárral kalkulálhat, ami jelentős értéknövelő tényező. Ha a majd kilencezer négyzetméter felét beépítik, több tízlakásos társasház létesíthető.

A teljes cikket a Világgazdaság csütörtöki számában olvashatja!

telek Antenna Hungária árverés
Kapcsolódó cikkek