BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Élelmiszer-ipari óriás született

A Philip Morris megvásárolta a Nabisco Holdings Corp.-ot, s a jövőben az eddig is a tulajdonában lévő Kraft Foodsszal közösen tervezi működtetni. A szövetségi kereskedelmi felügyelet azonban csak azzal a feltétellel hagyta jóvá az üzletet, hogy a Philip Morris az üzlet megkötését követő tíz napon belül értékesít öt Nabisco-érdekeltséget.

A világ első számú dohányipari társasága, az amerikai Philip Morris (PM) a Nabisco Holding Corp. (NHC) megvásárlásával bővítette élelmiszer-ipari érdekeltségeinek körét. Ezzel egy időben dohányipari versenytársa, az RJ Reynolds 9,8 milliárd dollárért felvásárolta a Nabisco Holding Corp. korábbi anyavállalatát, a Nabisco Group Holdings Corp.-ot (NGHC) -- jelentette a Reuters.
A meglehetősen bonyolult üzletsorozatról már a nyáron beszámolt a PM, amely 55 dollárt fizetett az NGHC részvényeiért, ami azt jelenti, hogy a terjeszkedés 14,5 milliárdjába került a dohányipari óriásnak. Az üzlet magában foglalja a Nabisco 4 milliárd dolláros adósságállományát.
A PM tervei szerint a Nabiscót összevonják a már eddig is tulajdonukban lévő Kraft Foodsszal, s Kraft-Nabisco néven, közös irányítás alatt működtetik tovább -- derül ki a hírügynökségi jelentésekből, amelyek szerint az így létrejövő élelmiszer-ipari óriás éves forgalma úgy 35 milliárd dollár körül alakulhat.
Az amerikai szövetségi kereskedelmi felügyelet már jóváhagyta az üzletet, de feltételül szabta, hogy a PM-nek az üzlet lezárását követő tíz napon belül el kell adnia öt NGHC-érdekeltséget.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.