Az amerikai versenyhatóságok igyekeznek kideríteni, hogy a Honeywellel kiegészülő GE megsérti-e a versenyszabályokat azzal, hogy bekebelezi az ágazat egyik jelentős szereplőjét, s ezáltal nemkívánatos piaci koncentráció jönne létre. Különösen a katonai elektronika és a hajtóműalkatrész-gyártás terén lehet szó erről. A versenytársak várhatóan mindent meg is tesznek annak igazolására, hogy ez így lenne.
A The Wall Street Journal szerint a Honeywell októberben elfogadta a GE 45 milliárd dolláros ajánlatát, miután fúziós tárgyalásai a United Technologiesszal zátonyra futottak.
A Honeywell--GE házassággal kapcsolatban várható, hogy az igazságügyi minisztérium versenyhivatala újabb adatokat kér be vizsgálatra. A hatósági jóváhagyás legkorábban február közepére várható. Addig azonban a GE szempontjából lesz még egy fontos esemény, mégpedig a Honeywell rendkívüli közgyűlése január 10-én, amelyen a tulajdonosoknak várhatóan áldásukat adják a tranzakcióra.
A Honeywell felvásárlásával a GE kulcspozícióját szeretné erősíteni a légi és űrhajózási beszállításban, továbbá az ipari és az energiaágazat területén.