Cégvilág

Borfesztivál: nagyobb büdzsé, több látogató

Minden eddiginél több látogatót várnak az immár tizedik alkalommal megrendezendő, kéthetes budapesti nemzetközi bor- és pezsgőfesztiválra. A programsorozat a jubileumi évre tekintettel a tavalyi 52 millió forint után az idén 65 millióból gazdálkodhat, melynek fele saját bevétel.

A bor és a művészet jegyében zajlik az idén az immáron hagyományos budapesti nemzetközi bor- és pezsgőfesztivál, melynek nyitó eseményeként tegnap a borhoz kapcsolódó képzőművészeti kiállítás nyílt a Magyar Nemzeti Galériában. A budai Vár ad otthont a fesztiválon a legnagyobb figyelemmel kísért borkiállításnak és vásárnak is. Ide a tavalyi 25 ezer látogatónál lényegesen többet várnak a szervezők, az egész rendezvénysorozat pedig akár nyolcvanezer embert is megmozgathat -- vélte Zilai Zoltán, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht. ügyvezető igazgatója. A tavalyi becslések szerint az érdeklődők mintegy 40 százaléka külföldi, több utazási iroda kifejezetten szervez is ezen programra utakat.
A kéthetes programsorozat költségvetése a tavalyi 52 millió forintról 65 millióra nőtt. Zilai Zoltán szerint örvendetes, hogy több állami szerv, így a Gazdasági Minisztérium, az agrár- és a kultusztárca, valamint a főváros is támogatja a rendezvényt, ám a dotáció együttes összege is csak alig negyedét adja a költségvetésnek. A szponzorok a büdzsé további közel 20 százalékát biztosítják, míg a fennmaradó rész saját bevétel a standok bérleti díjából és a belépők árából.

Minden eddiginél több látogatót várnak az immár tizedik alkalommal megrendezendő, kéthetes budapesti nemzetközi bor- és pezsgőfesztiválra. A programsorozat a jubileumi évre tekintettel a tavalyi 52 millió forint után az idén 65 millióból gazdálkodhat, melynek fele saját bevétel. Munkatársunktól-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek