Cégvilág

Elbocsát a Hitachi és a Toshiba

Világszerte 20-20 ezer dolgozót tervez elbocsátani a japán Hitachi és a Toshiba elektronikai gyártó, mindkét vállalat döntése mögött a félvezetők árának esése áll -- idéz japán sajtóforrásokat a Bloomberg.

A Hitachi, Japán harmadik legnagyobb lapkagyártója 340 ezer alkalmazottja 6 százalékának mond búcsút, míg a szakma második legnagyobb japán cége, a Toshiba a 190 ezer főből küld el mintegy 11 százaléknyit.
Japán lapok szerint az érintett két vállalat átfogó átszervezésbe kezd. Lépésük tulajdonképpen csak folytatása a szakmában már megindult költségcsökkentő célú leépítéseknek, hiszen hasonló bejelentést tett már első negyedéves veszteségei láttán a Fujitsu is, amely alkalmazottai tizedét, vagyis mintegy 16,4 ezer főt küld el, illetve a NEC, amely négyezer fős leépítésről határozott.
S a japánok maguk is csak követik európai és amerikai versenytársaikat: nemrég a német Infineon Technologies jelentett be egy ötezer főt érintő leépítést -- 15 százalékos --, vagy a Motorola egy 30 ezer főst.

Világszerte 20-20 ezer dolgozót tervez elbocsátani a japán Hitachi és a Toshiba elektronikai gyártó, mindkét vállalat döntése mögött a félvezetők árának esése áll -- idéz japán sajtóforrásokat a Bloomberg. VG-összefoglaló-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek