Összeolvad a Tomorrow Internet (TI) és a Focus Digital (FD), hogy létrehozzák Németország legnagyobb internetszolgáltatóját. Az ezentúl együttesen összesen 18 on-line portált működtető két német internetes óriás ezzel a lépéssel lényegében veszteségeit hozza közös tető alá. Az idei év első negyedében 10,5 millió márkás veszteséget termelő TI-nél már ez év elején elbocsátásokra került sor. Német sajtóforrások azt is tudni vélik, hogy a fúzió nyilvánosságra hozatalával a TI első féléves eredményének hamarosan esedékes közzétételét kívánta megelőzni. Az FD eleddig szintén nem kényeztette el részvényeseit pozitív előjelű hozamokkal (lásd táblázatunkat). Az egyesülés kapcsán az FD vezetése a cég közel 70 millió márkás likvid forrásállományával érvel a fejlesztés -- lényegében további felvásárlások -- realitása mellett, míg Kay Oberbeck, a TI szóvivője -- a dpa jelentése szerint -- a társaságok üzleti modelljének hasonlóságában, a technikai eszközállomány minőségében és a szinergiákban, illetve az új társaság rendelkezésére álló tartalom koncentráltabb hasznosításában látja a közös jövő zálogát.
A Burda-csoport internetes vállalkozásait működtető FD portfóliójához a TI az Amica, a Fit for Fun és a Cinema magazinok "behálózott" olvasóit hozza, ami -- az egyesülő internetszolgáltatóknak a Netzeitungban közzétett előzetes számításai szerint -- akár (havonta) egymilliárd látogatót is jelenthet.
E jelentékeny piaci potenciál ellenére a Tomorrow Focus néven létrejövő új német internetszolgáltató egyelőre költségtakarékossággal kezdi pályafutását: már az egyesülés bejelentésekor közzétették ugyanis, hogy elbocsátások várhatók.