Válasz nélkül hagyta a Danone Győr polgármesterének augusztus 14-én tett azon bejelentését, hogy a Győri Keksz Kft. tulajdonosa olyan, "győri" névvel ellátott termékekkel jelent meg a piacon, amelyek külföldön, Lengyelországban készülnek. Ilyen termék a Győri Pilóta Piskóta Tallér. A francia gyártó levélben jelezte az önkormányzatnak, hogy a Győri Keksz Kft. jelenleg szabadságon lévő igazgatója külföldről való visszatérése után felkeresi a polgármestert.
A városvezetést -- közleménye szerint -- nem elégíti ki a Danone levele, ezért jogi lépéseket is fontolgat az általa jogtalannak ítélt névhasználat miatt. Az önkormányzat megkeresett egy ilyen ügyekben járatos ügyvédi irodát, amely egyrészt minősíti a Danone kifogásolt eljárását, másrészt a város jogi lehetőségeit, lehetséges teendőit is felvázolja. A város szerint az a tény, hogy a francia gyártó nem kérte meg a Lengyelországban gyártott új termékre a névhasználatot, a nemzetközi jog szerint is szankcionálható.
Balogh József polgármester múlt keddi bejelentését követően lapunk is tett kísérletet a Győri Keksz Kft. francia vezetőjének megszólaltatására, de ugyanazt a választ kapta, mint a polgármesteri hivatal, hozzátéve, hogy az ügyben senki más nem jogosult nyilatkozni.