Kulcsfontosságú, hogy a Concert felbontását elérjük azelőtt, hogy a jövő hónapban a mobilüzletág eladását megkezdjük -- jelentette ki Sir Christopher Bland, a BT elnöke. A brit cég és amerikai társa, az AT&T 1998-ban hozta létre közös távközlési vállalkozását, mely multinacionális óriáscégeknek nyújt nemzetközi telefonos és internetszolgáltatásokat. A Concert azonban súlyos veszteségeket halmozott fel, és a BT kiszállása így várhatóan a vegyes vállalat végét is jelenti egyben.
A Concert megszűnése mára egyeértelművé vált, szakértők csak abban kételkednek, hogy az AT&T-vel a most jelzett két-három héten belül sikerül megállapodni. A tárgyalások ugyanis eddig zátonyra futottak, mivel a felek nem tudtak megegyezni a vagyon elosztásában. Hírek szerint a két cég még abban sem állapodott meg, hogy a Concert ügyfeleit milyen szempontok szerint értékeljék. A BT-hez közel álló londoni források ugyanakkor tudni vélik, hogy a britek most hajlandók lesznek áldozatokat hozni az ügy minél gyorsabb rendezése érdekében.
A BT a jövő hónapban tervezi megjelentetni a mobilüzletág eladásához szükséges hivatalos kiadványait, melyben a társaság más egységeinek működésére vonatkozó adatokat is közölnie kell. A cégnek létfontosságú, hogy kedvező képet alakítson ki magáról a potenciális vevők körében, ehhez pedig jól jönne a problémás Concert-ügy lezárása.
A BT 50 százalékos Concert-részesedését nemrég 2 milliárd dollár körülre becsülték. A feleknek a szétválásnál arra is ügyelniük kell, hogy a több mint 5000 főt foglalkoztató vállalat megszűnése minél kisebb elbocsátással járjon.