Cégvilág

Kérdőjeles a Coca-Cola és a P&G közös cége

Újra kívánja gondolni a Procter and Gamble-lel (PG) tervezett cégalapítást a Coca-Cola -- jelentette be tegnap a világ vezető üdítőital-társasága. Az ez év februárjában nyilvánosságra hozott elképzelés szerint a Coca-Cola a Minute Maid gyümölcsleveit, illetve Hi-C, Five Alive és Fruitopia üdítőit vinné a közös vállalkozásba, amelyhez a PG Sunny Delight gyümölcslevével és Pringles snackféleségeivel járulna hozzá.
"A folyamatos tárgyalás eredményeképpen úgy látjuk, hogy az ügylet tartalma és feltételei alapvetően eltérhetnek az eredeti elgondolástól" -- idézi a Reuters a Coca-Cola közleményét. Ebben az amerikai üditőital-óriás szóvivője hangsúlyozza, hogy a megbeszéléseket tovább folytatják "a mindkét fél érdekeinek kölcsönösen megfelelő megoldás kialakítása érdekében". A terv februári nyilvánosságra kerülése óta elemzők többször is rámutattak, hogy a PG és a Coca-Cola közös cége az utóbbi számára járhat több és nagyobb kockázattal, sőt William Pecoriello a Sanford C. Bernstein szakértőjeként a Reutersnek kijelentette, hogy a Coca-Cola részéről több szempontból is hiba volt belevágni az ügyletbe.
Az üdítőgyártó az utóbbi 18 hónapban többször is átszervezte a társaság vezetését, ezen belül kulcspozíciókban is végrehajtott változtatásokat. Ugyanakkor a nem szénsavas italok szegmensében erősödő versenybe került a PepsiCóval, amely a Quaker felvásárlásával és a Gatorade sportüdítővel a közelmúltban erősítette meg e termékcsoportját.

VG-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek