A sajtóban megjelent értesülésekkel szemben a cég semmilyen szerződést nem írt alá a Magyar Postával a készenléti szervek Tetra rendszerének szállításával kapcsolatban -- válaszolta lapunk kérdésére Galambos József. Aláhúzta: ma még nem ismertek a megrendelő elvárásai a lehallgathatatlannak tartott kommunikációs hálózattal kapcsolatban. Magyarország esetében azonban 50-60 ezer felhasználóval és 90-95 százalékos lefedettséggel, átlagos adatforgalmat számítva továbbra is 20-30 milliárd forint közé tehető a rendszer kiépítésének a költsége.
A Motorola európai részlegének ugyancsak jelen lévő képviselői elmondták, hogy a világon eddig elindított 34 készenléti Tetra-projektből a cég 19-et nyert el, ebből hat, ami a magyarországihoz hasonlóan, országos szintűnek mondható. Ez utóbbiak közül kérdésünkre hozzátették, hogy egy részük esetében az adott ország kormánya a szolgáltatót választotta ki tender útján, a szállító kijelölése már ez utóbbi feladata volt, máshol pedig központilag jelölték ki a szolgáltatót, amely aztán versenykiírás révén döntötte el a szállító kilétét.
Galambos József megismételte a cég korábbi tervét, miszerint ha a Motorola nyerné el a hazai készenléti rendszer szállítási megbízását, szoftverközpontot telepítene Magyarországra. Ennek kapcsán kérdésünkre kifejtette, hogy ez utóbbi tervet nem befolyásolja a távközlési piacon időközben végbement recesszió sem. Az évekkel ezelőtt kilátásba helyezett projekt egyelőre parkolópályán van. A 300-350 fővel tervezett szoftverközpont lehetséges helyszíne a jó (légi) közlekedéstől is függ, de egy biztos: nem Budapesten valósulna meg -- mondta lapunknak a projektigazgató.