A magyar logisztikai piacon tíz éve jelen lévő Delacher and Co. Transport Kft. kinőtte 33 négyzetméteres soroksári telephelyét, ezért új központot épít Szigetszentmiklóson -- közölte Stefan Delacher, az osztrák anyavállalat, a Delacher Logistics Group elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatóján.
Az ötmilliárd forintos zöldmezős beruházás keretében több mint 120 ezer raklaphelyes logisztikai terminált építenek. Az alapkőletétel novemberben lesz, az átadás 2003 januárjában. A terminálhoz mintegy 17,5 hektáros terület áll a vállalat rendelkezésére.
A fejlesztés első szakaszában 40 ezer raklaphelyet, nyolcezer négyzetméteres átrakófelületet és háromezer négyzetméteren irodákat alakítanak ki. A másodikban és a harmadikban további 70 ezer raklaphelyet építenek ki.
A Delacher and Co. Transport Kft. az utóbbi hat évben megháromszorozta összforgalmát, vagyis 3,3 milliárd forintról 9,9 milliárdra növelte. Az idén mintegy tízmilliárd forintos összforgalomra számít a tavalyi kilencmilliárd után -- mondta az anyavállalat elnök-vezérigazgatója. Az idei forgalomból mintegy nyolcmilliárd forint származik a nemzetközi szállítmányozásból.
A társaság törzstőkéje tavaly 198 millió forint volt. A magyarországi vállalat az idén 40 ezer nemzetközi szállítmányozási megbízást kapott, majdnem ötezerrel többet, mint tavaly. A múlt évben az osztrák anyavállalat 100 százalékban beolvadt a Thiel Logistik AG-ba, részvénycserével.
A cégnek az idén nem származik vesztesége a forint sávszélesítéséből, mivel gyorsan reagált az eseményekre -- közölte Horváth Péter, a magyarországi leányvállalat ügyvezető igazgatója. A cég egyrészt a devizabázison alapuló árait átmeneti időre egy kalkulált árfolyamon érvényesítette, másrészt a folyamat költségeit az adott ország pénznemében határozta meg.