Cégvilág

Moszkva polgármestere "elhallgattatná" a Gazpromot

Túl hangosnak minősítette az orosz energetikai óriást Jurij Luzskov, akinek véleménye szerint a Gazpromnak a fővárostól 12 kilométerre fekvő Osztafjevo repülőtérről felszálló gépei zavarják a moszkvaiak nyugalmát. A városatya ugyanakkor környezetkárosítónak is minősítette a Gazprom és a hadügyminisztérium közös tulajdonában álló repteret.

A városháza kritikájára válaszolva Valentyin Ivanov, a létesítmény igazgatója a Moscow Times kérdésére elmondta, hogy az energetikai cég tavaly 50 millió dollárt fordított korszerűsítésre, amelynek keretében új leszállópályát, két hangárt és a környezetvédelmi előírásoknak mindenben megfelelő üzemanyagtöltőt létesítette.

A vita érdekessége, hogy a moszkvai polgármester a Gazprom megtámadásával voltaképp az állammal is ujjat húzott, Osztafjevót ugyanis katonai gépek is rendszeresen használják. A cég vezetői mellett a Gazprom északi területeken foglalkoztatott munkásait is szállító Yak-42-es repülőgépek ellen sem merülhet fel zaj- és egyéb környezetvédelmi kifogás, e típusok ugyanis Oroszországban a legkorszerűbbek közé tartoznak.

A Gazprom 1995-ben kormányhatározattal lett Osztafjevo résztulajdonosa. A reptér 1930-ban az NKVD (a KGB) elője számára épült, a második világháború után a szovjet légierő egyik központjaként működött. A Gazprom mintegy száz gépet tart Osztafjevón.

Túl hangosnak minősítette az orosz energetikai óriást Jurij Luzskov, akinek véleménye szerint a Gazpromnak a fővárostól 12 kilométerre fekvő Osztafjevo repülőtérről felszálló gépei zavarják a moszkvaiak nyugalmát. A városatya ugyanakkor környezetkárosítónak is minősítette a Gazprom és a hadügyminisztérium közös tulajdonában álló repteret. VG-ÖSSZEFOGLALÓ-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek