Befejezéséhez közeledik a Hauer cukrászda felújítása, az építkezés augusztus 15-25. között lezárulhat - mondta lapunk érdeklődésére Fehér Miklós, a tulajdonos Friss Gyorsfagyasztott Pékárugyártó és Forgalmazó Kft. ügyvezető igazgatója. A beruházás a tervezettnél többe került, az összeg elérheti a négyszázmillió forintot. Az átalakítást követően a cukrászda területe 1400 négyzetméterre bővül, s mintegy kétszáz fő befogadására lesz képes. Kedvező, hogy a tőszomszédságában lévő Palace szálló is nyitás előtt áll, s az ott lévő parkolót a cukrászda vendégei is használhatják majd.

A nagy hírű Rákóczi úti cukrászda már jó néhány éve bezárt, s romos külsejével rontotta a városképet. A felújítás márciusban indult, a generálkivitelezői pályázatot a magyar magántulajdonú Szerogterv Rt. nyerte el, mely korábban elsősorban a lakásépítési piacon vált ismertté.

A Friss Kft. öt Hauer leszármazott közül néggyel megegyezett, az ötödik, Hauer Rezső, a Boráros téri Duna-házban lévő cukrászdában készít eredeti receptek alapján süteményt, a vendéglátóhely nem viseli a Hauer nevet. (HÉ)