Szembetűnően megugrott a kereslet a pénzügy és az értékesítés területén dolgozó szakemberek iránt. A Kelet-Európában tevékenykedő cégeknek égető szükségük van pénzügyi elemzőkre, illetve kereskedőkre, ezzel szemben a többi munkakörre lényegesen kevesebb embert keresnek. A munkaerőpiac polarizálódása figyelhető meg tehát - mondta az Arthur Hunt személyzeti tanácsadó régióért felelős bécsi irodavezetője a humánpolitikai vezetők számára rendezett szakmai beszélgetésen. Jacques Andre Mertzanopoulos szerint sokak számára meglepőnek tűnhet, hogy a vezetői szinteken ezekben a munkakörökben egyre inkább kiegyenlítődnek az osztrák és magyar fizetések. Ezt azonban részben megmagyarázza az a tény, hogy a magyar pályakezdők már 22-23 évesen elkezdik karrierjük építését, míg nyugati szomszédunknál - az iskolarendszer sajátosságaiból fakadóan - csak 27-28 éves korukra tehető a munkába lépés.

Egyetért Lendvay Péter, a Schneider Electric humánpolitikai igazgatója azzal a megállapítással, hogy a magyarországi bérek "feljövőben vannak". Hozzátette ugyanakkor, hogy a hazai keresetek alakulását illetően nyomás hárul a versenyszféra szereplőire a közszférában szeptemberben végrehajtott, átlagosan 50 százalékos béremelés miatt.

Ami a magyar, magasan kvalifikált munkaerő mobilitását illeti, pár évvel ezelőtt könnyebb volt külföldre "csábítani" a jól képzetteket, mintsem egyik magyarországi városból a másikba. Most, hogy egyre több vállalat telepíti Magyarországra a nemzetközi pozícióit, enyhülni látszik ez a probléma - magyarázta Nagy Károly, a Philips Magyarország Kft. humánpolitikai igazgatója. Egyébként az osztrák munkavállalók sem túlzottan mobilak - hívta fel ezzel kapcsolatban Jaques Andre Mertzanopoulos a figyelmet, hozzátéve: a beruházók nagyon sok esetben hagyják figyelmen kívül azt, hogy toborzáskor nehézségekbe ütközhetnek, ha a beruházás környezetében a munkavállaló által már megszokott életfeltételek nem biztosíthatók. Sok vezető csak akkor hajlandó feladatot vállalni egy új országban vagy városban, ha továbbra is biztosítottnak látja például a gyerekei iskoláztatását, saját szabadidejének hasznos eltöltését - magyarázta.

Módosulnak a hr-feladatok amiatt, hogy egyre inkább teret nyer az outsourcing, vagyis hogy a cégek bizonyos, tevékenységi körükhöz nem túl szorosan illeszkedő feladatokat - mint például a könyvelés, pr-tevékenység - külső cégekre bízzák. Ezzel egyebek közt adót és járulékokat spórolnak meg - jegyezte meg az Arthur Hunt regionális vezetője.