Praktikus gazdasági információkat kínál a magyarországi vállalkozások számára a hamarosan piacra kerülő, Haszon című új magazin - tudta meg a Világgazdaság. Az 50-70 ezres példányszámú havilap tulajdonos-főszerkesztője, Stipsicz Károly lapunknak elmondta: nem a meglévő gazdasági magazinoknak, mint például a Piac és Profit, Cégvezetés vagy az Üzleti

siker lesz konkurenciája a Haszon, az induló magazin egy nyitva hagyott szeletet ragad meg a magyar sajtópiacon.

A hazai médiapiaccal előbb az ORF tudósítójaként, később a Tv 2 kereskedelmi csatorna műsorigazgatójaként megismerkedő, jelenleg pedig a Bethlen Agrár Kft. ügyvezetőjeként a magyar mezőgazdaságban is tevékenykedő szakember szerint: a több mint 800 ezer aktív magyar vállalkozó egy helyen találhatja majd meg azokat az információkat, amelyek napi üzletvitelében segítik.

Az április elején induló, 180 millió forintos bevezető reklámkampánnyal párhuzamosan jelenik meg az újságárusoknál a Haszon. A magazin 300-400 forint közötti áron vásárolható majd meg. A kiadványt egy tízfős társaság szerkeszti, munkájukat kb. húszfős külsős csapat segíti. Stipsicz Károly a nyomdát egyelőre nem nevezte meg, amit azzal indokolt, hogy még nem véglegesítették a szerződést. Annyit azonban már tudni lehet, hogy az 50 millió törzstőkéjű budapesti székhelyű Haszon Lapkiadó Kft. adja majd ki a száz oldal terjedelmű magazint.