A FIAT Autóra ajánlatot tévő Roberto Colaninno bejelentette, hogy az általa javasolt 9 milliárd eurós szanálási tervvel a csoport súlyos veszteségektől nyögő autóipari üzletága nemcsak talpra állna, hanem öt éven belül 7-9 százalékos működési profitot érne el.

Az olasz autógyárnak szánt 9 milliárdos tőkeinjekcióban Colaninnótól és a befektetői csoporttól származó egymilliárd eurós készpénzcsomag is van - írta a Financial Times, hozzáfűzve, az Olivetti és a Telecom Italia egykori elnöke, Colaninno szeretne a vezérigazgató lenni, és új igazgatóságot is hozna a cég élére, hogy újraélessze a várakozások szerint az elmúlt évre több mint 2 milliárd eurós veszteséget bejelentő céget. A pályázó szerint tervezete csak akkor lehet eredményes, ha azt támogatja a FIAT-csoport, annak hitelező bankjai, az Agnelli család, valamint más részvényesek, köztük a FIAT Auto 20 százalékát kezében tartó General Motors.

A FIAT-csoport nem biztos, hogy zöld jelzést ad a tervre, amikor február végén összeül a társaság igazgatótanácsa, mivel - a Financial Times szerint - az Agnelli család vélhetőleg nem kívánja átadni a napi irányítást Colaninnónak. (VG)