Teljes kapacitással dolgozik a Porsche Hungaria budaörsi logisztikai központja, az autópálya mellett létesült Parts Center Budapest, amely összesen mintegy 4 milliárd forintba került. A 10,5 ezer négyzetméteres, 10 méter magas központ a harmadekkora Hős utcai központi raktárat váltotta ki, s a logisztikai tevékenységet 50 munkaállomású számítógéprendszer, valamint az ehhez kapcsolódó rádiófrekvenciás hálózaton alapuló vonalkódtechnika optimalizálja.

Az egymilliárdos készlet a Porsche Hungaria által képviselt márkák alkatrészeinek 91 százalékát öleli fel, így az ország ötven településének 180 márkakereskedését vidéken naponta egyszer, Budapestre kétszer látják el a szükséges részegységekkel - mondta el Eppel János, a társaság ügyvezető igazgatója, hozzáfűzve: az áru 60 százaléka környezetbarát módon, a csarnokban végződő vasúti síneken érkezik.

A 83 fős PCB székhelyéül szolgáló 70 ezer négyzetméteres telket 2001 februárjában vásárolta meg a Porsche Hungaria, a tervezés és kivitelezés koordinálását a Porsche Ingatlankezelő végezte. A telken még két, a mostanival azonos méretű csarnok építésére van lehetőség, ha a piaci igények úgy kívánnák.

A Porsche Hungaria az elmúlt tíz évben mintegy 20 milliárd forint beruházást hajtott végre irodái, saját márkakereskedései és informatikai rendszere kiépítésével. A cégcsoporthoz tartozó márkakereskedésekkel együtt a beruházások összege eléri az 50 milliárd forintot. (DK)