"Amikor három évvel ezelőtt Bacchus közbenjárását kértük az isteneknél, hogy kegyes jóindulatukkal támogassák a Budapesti Nemzetközi Borfesztivál rendezvényeit - kiváltképpen a Borok-Ízek Gálaestet -, fogadalmat kellett tennünk, hogy a legmagasabb minőséget produkáljuk úgy borokban, mint étkekben - írja az eseményt beharangozó Csathó Pál. Majd hozzáteszi: Az istenekkel kötött szerződésünknek volt egy titkos záradéka is: ahogyan fent megvan, úgy lent is meg kell teremtenünk a harmóniát a testi és szellemi dolgok között. Azaz követve a múzsák parnasszusi útját, előbb a festészet, majd az irodalom, jelen gálaestünkön pedig Thália papnői és papjai jóvoltából a színművészet köré csoportosultak borászaink és mesterszakácsaink."
Ennek jegyében az idén a bort és az ízeket a komédiával kötik össze, amely "ősidőktől elválaszthatatlan része volt a nagyszerű lakomáknak". Ezt az élményt szeretnék a publikumnak biztosítani 34 borász, 16 étterem, a sajtklub és cukrászok közreműködésével. A gálaestre a Budapest Sportarénába várják a vendégeket, s az eseményt egyben a gazdasági és a diplomáciai elit szezonnyitó rendezvényének szánják. (VG)
A Borok-Ízek Gálaest
2003 borászai:
>> Az Ászár-neszmélyi borvidékről: Kamocsay Ákos
>> Badacsonyból: Szeremley Huba
>> Budafokról: Garamvári Vencel, Kemendy László, Quirin Károly
>> A Balatonfüred-csopaki borvidékről: Figula Mihály, Jásdi István
>> Balatonboglárról: Gádor Dénes
>> Egerből: Gál Lajos, Gál Tibor, Pók Tamás, Román Péter, Thummerer Vilmos, Vincze Béla
>> Az Etyek-budai borvidékről: Malya Ernő, Romsits László
>> A Hajós-bajai borvidékről: Sümegi József
>> Mátraaljáról: Bárdos Benjamin, Szőke Mátyás
>> Szekszárdról: Kovács József, Takler Ferenc, Vesztergombi Ferenc
>> Tokajból: Árvay János, Áts Károly, Berecz Stephanie, Kovács Tibor, Szabó Dániel, Szepsy István
>> Villányból: Bakonyi Antal, Bock József, Gere Attila, Gere Tamás, Ipacs Szabó István, Polgár Zoltán, Tiffán Zsolt
>> Andalúz borászatok képviselői: González Byass, López Hermanos, Bodegas Barbadillo, Bodegas Senorio de Nevada, Emilio Lustau
A Borok-Ízek Gálaest 2003 gasztronómiai szigetei:
Alabárdos étterem, Art'otel Chelsea étterem, Budavári Fortuna étterem, Corinthia, Danubius Grand Hotel Margitsziget,
Danubius Hotel Gellért - Duna étterem, Gambrinus étterem - Hotel Taverna, Gerbeaud Oroszlános Kút étterem, Grand Hotel Royal, Hotel Palace, Hotel Sofitel Atrium, Hotel Stadion, Mágnáskert étterem, Mátyás Pince étterem, Múzeum kávéház és étterem,
Remiz kávéház és söröző, Kisbuda Gyöngye restaurant, Szidónia Kastélyszálló
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.