Fesztivál Spektrum Boregyetem
A nagy érdeklődésre való tekintettel az idén is háromnapos lesz az egyik legnépszerűbb program, a Fesztivál Spektrum Boregyetem. A borkultúrára nyitott nagyközönség számára szervezett kurzusokon szakmailag hiteles, közérthető borismereti előadások hangzanak el. A programban ezúttal kiemelt szerepet kapnak a fesztivál díszvendégének, Andalúziának a borai.
Az előadások érdekessége, hogy a témakörök elméleti kifejtése bor- és pezsgőkóstolással, alkalmanként összesen 10-12-féle bor és pezsgő bírálatával együtt történik.
Fesztivál Spektrum Boregyetem:
Királyi Palota, 1088 Budapest, Múzeum u. 17.
(volt OMIK, most Hallgatói Információs Központ)
2003. szeptember 8-10., hétfő-szerda, 16-19 óra
"Tandíj": 2000 forint/fő/nap
Három napra kedvezményes árú jegy: 5000 forint/három nap/fő
Az ár tartalmaz egy belépőjegyet is (1000 forint) a borfesztivál, -kiállítás és -vásár programjára
Jelentkezés módja: a helyszínen, az előadásokat megelőzően, de a korlátozott férőhelyek száma miatt javasoljuk az előzetes bejelentkezést.
Telefon/fax: 204-0053,
e-mail: [email protected]
A program:
>> Szeptember 8., hétfő, 16.00-19.00:
1. előadás: A bor, az emberiség nagy szimbóluma. Ősi történetek a borról
Előadó: dr. Zilai János jogász, filozófus
2. előadás: Borkészítés a múltban és napjainkban. "Korhű borok" kóstolója
Előadó: dr. Csoma Zsigmond, egyetemi tanár (Károli Gáspár Református Egyetem, Mezőgazdasági Múzeum)
3. előadás: A bor és a sajt új keletű, formabontó párosításai
Előadó: dr. Csizmadia András gasztrofilozófus
>> Szeptember 9., kedd 16.00-19.00:
1. előadás: Borral az egészségért
Előadó: dr. Kerényi Zoltán tudományos főmunkatárs (FVM SZBKI, Kecskemét)
2. előadás: Sajttal az egészségért
Előadó: dr. Szamosi Tibor táplálkozástudományi szakember
3. előadás: Variációk az egri bikavér történetére, bikavérkóstoló
Előadó: dr. Dula Bence hegybíró (Egri Hegyközség)
>> Szeptember 10., szerda 16.00-19.00:
1. előadás: Spanyolország borvidékei
Előadó: Carlos Delgado González, gasztronómiai szakíró és újságíró, borkritikus, a Spanyol Nemzeti Gasztronómiai Díj 2002. évi kitüntetettje
2. előadás: Andalúzia borvidékei és borai
Előadó: dr. Botos Ernő Péter, az FVM-SZBKI főigazgatója, a Bor és Piac szaklap főszerkesztője
3. előadás: Gasztronómiai barangolás Andalúziában
Előadó: Matisa Carlo, a Gourmet gasztronómiai magazin szakmai igazgatója


