A 97 százalékban a zalakarosi önkormányzat tulajdonában lévő társaságnál a tervezett 1,2 milliárd forintos beruházást három lépcsőben valósítják meg. Elsőként a már korábban megkezdett rekonstrukciót folytatják, hiszen a 70-es évek eleje óta meglévő fogadó- és kiszolgálóépületek már nem felelnek meg a mai kor igényeinek.

Lesz négy olyan elöregedett épület, amit teljesen lebontanak, illetve olyan is, amit felújítanak, bővítenek. Ezzel a fázissal a tervek szerint 2004. május 1-jére végeznek. Mint Horvát Vencel elnök-igazgató elmondta, a kivitelezőket meghívásos tárgyaláson választják ki. Három olyan cégtől kértek ajánlatot a munkák elvégzésére, amelynek jó referenciái vannak az ilyen jellegű beruházások kivitelezésében.

A fejlesztés második ütemében korszerűsítik a vendégek fogadásánál elengedhetetlen pénztári és beléptetői rendszert. Ebben az esetben is olyan cégektől kérnek ajánlatot október folyamán, amelyeknek megfelelő referenciáik vannak e téren.

Harmadik lépésben kerül sor az élményfürdő megépítésére, amelyet aquapark jellegű attrakciók is kiegészítenek. Ezzel céljuk - jelezte Horváth Vencel -, hogy a fiatalabb korosztályokat is megnyerjék. E fejlesztés eredményeképpen egy új fürdőcsarnok épül, amelyben több medence is helyet kap, s bővítik az öltözői kapacitást, valamint a pihenőtereket is.

Rövidesen eldől, hogy szükség lesz-e - a kevesebb támogatás miatt - a harmadik beruházási ütem módosítására. A tervek szerint az új csarnokot 2005 májusától vehetik majd birtokba a vendégek. (LI)