Megnyitotta Hatvanban második magyarországi gyárát a svájci Saia-Burgess csoport. A gépkocsi-, valamint ipari komponenseket és alrendszereket gyártó vállalat ezzel az üzemmel duplájára növelte magyarországi gyártókapacitását. A hatvani gyárban 1000 négyzetméteren indulhat meg a termelés, és belátható időn belül ez a terület megkétszereződik. A beruházás végeredményben - a gépsorok teljes kihasználása mellett - mintegy 400 új munkahelyet teremt majd Hatvanban.

A svájci csoport 1998 óta van jelen Magyarországon: ekkor nyitotta meg ózdi gyárát, ahol mára 600 főre duzzadt az alkalmazotti létszám, ami számottevő fejlődést jelent az öt évvel ezelőtti 70-hez képest. A Saia-Burgess eddigi magyarországi beruházásainak értéke megközelíti a 1,5 milliárd forintot. A jelenlegi bővítésnek köszönhetően 2003 végére ez az összeg - a tervek szerint - további 735 millió forinttal nő majd.

Az új telephelyen készülnek majd a Ford Focus, a Mazda 323, illetve a Volvo V40/S40 típusú gépkocsik zárrendszerei, ez év végétől pedig indul az Opel Astra és Zafira gépkocsik ajtózárrendszerébe gyártott alrendszerek összeállítása.

A Saia-Burgess jelenleg Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában rendelkezik saját gyártási helyekkel. Fő termékeit kapcsolók, motorok, működtető mágnesek, értékelők, elektromos vezérlőberendezések, valamint alrendszerek jelentik. A cég forgalma 2002-ben 470 millió svájci frank (77,4 milliárd forint) volt.