Megszületett a döntés a Magyar Turizmus (MT) Rt. idén megüresedő külképviselői helyeinek betöltéséről. Két országban marad a jelenleg is ott dolgozó szakember, a tel-avivi pályázat eredménytelen volt, így Izraelben egy ügynökség bevonásával végzi az MT Rt. a marketingfeladatokat.

Az idén az MT Rt. nyolc külképviselőjének jár le a mandátuma, s ezekre a helyekre a marketingtársaság vezetése az ősszel pályázatot írt ki.

A társaságnál elmondták, meglepően sokan érdeklődtek a külképviseleti lehetőségek iránt, hiszen a nyolc állomáshelyre összesen 186 pályázati anyag érkezett be. Igaz, a pályázók száma ennél kevesebb, volt olyan érdeklődő, aki 5-6 helyre is beadta munkáját. A jelenleg működő külképviselők is adhattak be pályázatot. Sok szakmai érdeklődő is megjelent közöttük, de igen jelentős volt a szakmán kívüli pályázók száma is.

Kínában február 1-jétől az MT Rt. szakmai irányításával, az ITD Hungary képviseletén látja el a turisztikai feladatokat Vértes Róbert, míg Kanadában Molnár Ila szintén az ITD Hungary munkatársaként foglalkozik majd e szakterülettel. A közelmúltban megüresedett a moszkvai képviselet vezetői posztja is, amelyet egyelőre ideiglenes munkatárs irányít, s az év folyamán pályázatot írnak ki erre a helyre is. (VG)