Újabb nyugat-magyarországi helyi televíziókkal bővülhet a határokon átnyúló nemzetközi médiaklaszter - tájékoztatta a Világgazdaságot Váradi Gábor, a projekt eddigi egyetlen magyar résztvevője, a Szombathelyi Televízió és Rádió Kht. (SZTV) ügyvezető igazgatója.

Az Európában első alkalommal éppen Közép-Európában és magyar részvétellel megvalósuló határokon átnyúló médiaprojekt májusban indult osztrák, szlovén, horvát és magyar műsorszolgáltatók kezdeményezésében. Váradi Gábor jelzése szerint a szervezet következő, november végi konferenciáján dönthetnek a bővítésről: magyar részről a keszthelyi, nagykanizsai, zalaegerszegi, győri és mosonmagyaróvári televíziókkal egészülhet ki a projekt, amelyhez az előrejelzések szerint csatlakozik egy olasz, két horvát és két osztrák adó is.

Az együttműködés értelmében az elektronikus médiumok célja, hogy megismertessék a négy szomszédos régió lakosságát egymás kulturális szokásaival, idegenforgalmi, turisztikai lehetőségeivel, gazdasági és sporteredményeivel. (SK)