Évek óta az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Közhasznú Társaságé az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb keretprogram, amely jelentősen elősegíti Magyarország külföldi megismertetését és a magyar vállalatok bemutatkozását olyan neves külföldi szakipari vásárokon, ahová kevesen juthatnak el.

A program elsődleges célja, hogy a kereskedelemfejlesztési tevékenység támogatásával megkönnyítse a pályázók külpiaci megjelenését, elősegítse a magyar termékek nemzetközi elfogadtatását. A következő területeken igényelhető támogatás: külföldi kiállításon hazai előállítású termékekkel való részvétel, egyes marketingeszközök, piaci szervezet, nemzetközi szervezeti tagdíj, megfelelőségtanúsítási eljárás költségeihez.

A pályázat keretében vissza nem térítendő támogatás igényelhető a támogatható költségek maximum ötven százalékáig, jogcímenként egymillió forintos értékhatárig.

A támogatás folyósítása utólagosan történik, előleg igénybevételére nincs lehetőség. Az elbírálás a beérkezéstől számított 90 napon belül történik. A pályázatok befogadása 2005. október 31-ig folyamatos.

Forrás: www.itdh.hu